Lättnader i restriktionerna om Covid- men va ändå försiktig

nyheter

2021-06-2 Nya nationella rekommendationer råder från den 1 juni, där vissa restriktioner kring folksamlingar har lättats på en del. Men trots de uppmanas folk att ändå iaktta försiktighet. Minskningen av smittan har gått ner och vaccinationerna pågår för fullt.

Från och med den 1 juni gäller nya nationella rekommendationer för privatpersoner och verksamheter då Folkhälsomyndigheten anpassar en rad smittskyddsåtgärder. Smittspridningen i landet är dock fortfarande hög och råden om att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk samt att fortsätta arbeta hemifrån kvarstår. Det är också viktigt att tacka ja till att vaccinera sig.

Med start den 1 juni sker vissa lättnader i smittskyddsåtgärder för privatpersoner och verksamheter. Anpassningen av åtgärderna sker i ett antal nivåer. Smittspridningen är fortfarande hög och råden om att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk samt att fortsätta arbeta hemifrån kvarstår.

Rekommendationer från 1 juni

Det finns flera länkar som läsarna kan gå in på för att läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gäller från den 1 juni.

Till samlingssida om covid-19 på 1177.se/jamtland-harjedalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Max antal deltagare i sammankomster och i olika lokalerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr