Bilden har ingen direkt koppling till reportaget.

Lastbil och buss har krockat utanför Rossön

nyheter

2023-02-16 SOS larmades vid 08-tiden om en trafikolycka vid Flybäcken norr om Rossön mellan en lastbil och en buss. En kraftig kollision uppger Räddningstjänstens inre befäl.

Trafikolyckan mellan en buss och en lastbil har inträffat strax före 08.00 på torsdag morgon vid Flybäcken norr om Rossön. I fordonen fanns enbart förarna och inga passagerare. Efter kollisionen är det stopp i framkomligheten. Räddningstjänsten med flera styrkor, från Backe, Hoting och Strömsund, är på plats samt att både vägambulanser och ambulanshelikopter ar rekvirerade och att polisen ansluter.

Det uppges från Räddningstjänstens inre befäl att busschauffören var ute ur fordonet när styrkorna kom fram. Föraren i lastbilen sitter fastklämd i hytten och måste klippas loss. Bussen har åkt i diket medan lastbilen står på vägen. Det råder totalstopp i trafiken åtminstone någon timma och sedan blir det begränsningar i framkomligheten när bilbärgningen tar vid. En tung bilbärgare är rekvirerad för att få upp bussen ur diket.

Klockan 9 lyfte en ambulanshelikopter från platsen. En person har avförts för vård.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr