Arkivbild Be.

Lastbil nummer två i diket – väg 795

nyheter

2022-03-27 Vid 10-tiden kanade en långtradare med släp i diket på väg 795, mellan Hallviken och Ulriksfors. Direkt efter avfarten vid Hallviken väg E45. Efter någon timma var det dags för ytterligare en avåkning med lastbil men då var det i andra änden av vägen. Bilen har gått rakt över Ramselevägen med fronten i dikesrenen.

Lastbilen som körde ner i diket skedde några timmar efter den första avåkningen. Båda bilarna var av utländsk registrering. Inga personskador i något fall.

Lastbil nummer två har kört väg 795, vägen mellan Hallviken och Ulriksfors och vid avtagsvägen som går mot Vågdalen, Ramselevägen, har bilen gått rakt över den vägen och med nospartiet i diket på andra sidan.

Vid 13-tiden var bergningsarbetet avklarat samt att räddningstjänsten hade städat upp vägen från bildelar efter dikeskörning nummer två. Första olyckan inträffade vid 10-tiden och hur långt bärgningsarbetet har nått finns ingen rapport om.

Detta uppger räddningstjänstens inre befäl Henrik Jönsson. Han uppger att inga personskador har uppstått. Men han vet inte vad lasten består av och inte heller från vilket land bilarna kommer ifrån. Eftersom det är ett eget ansvar att påkalla bärgare så rapporteras inte så mycket in, uppger Henrik Jönsson. När inte någon allvarlig incident inträffar, givetvis. Det var nysnö och halt på vägarna inom de här trakterna under söndagen.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr