Skolchef Lars Thorin Foto: Gerd Sjöberg.

Lars Thorin lämnar Strömsund och tar vid i Östersund

nyheter

2021-01-15 Enligt ett pressmeddelande kommer Lars Thorin som idag är förvaltningschef på barn och utbildningsförvaltningen i Strömsund att tillträda en tjänst i Östersund den 1 mars. Han blir då biträdande chef för utbildningsförvaltningen i Östersund.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande:

-Vi är väldigt glada över att välkomna Lars till förvaltningsledningen inom vår organisation. Förutom en gedigen erfarenhet från skolområdet ser vi särskilt fram emot att få ta del av de kunskaper Lars besitter inom kvalitetsarbete, skriver Karin Flodin, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun, i pressmeddelandet.

Lars Thorin berättar att han byter jobb av flera anledningar. Bland annat är det nya jobbet närmare hemmet i Bräcke.

– Sedan är det så att i Strömsund så är det ett jobb där både skola och kultur- och fritid ingår, och det är skolan som är mitt kunskapsområde. I Östersund får jag bara jobba med skola. Men det handlar inte om att byta bort jobbet i Strömsund, jag trivs bra. Men det här är ett likande jobb närmare hemma, säger han.

Lars Thorin tillträder sin nya tjänst den första mars. Det är än så länge oklart vem som tar över hans jobb i Strömsunds kommun.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr