Länsöverskridande polisinsats i Backe och Junsele gav resultat

nyheter

2021-12-12 Under förra veckan har en större polisinsats gjorts i Backe och Junsele där både narkotika och vapen togs i beslag. Tillslaget genomfördes efter vissa tips.

Vid tillslagen hittades misstänkt amfetamin, hasch och vapen efter en större polisinsats och husrannsakan i fastigheter i Junsele och Backe i förra veckan. Enligt polisens uppgifter har de fått in tips att det i några lägenheter i både Backe och Junsele skulle finnas narkotika. En större insats genomfördes genom samverkansgruppen som finns mellan polismyndigheten i Ångermanland, Jämtland och Västerbotten. De jobbar specifikt i områdena Näsåker, Junsele, Ramsele, Backe, Rossön, Hoting, Dorotea och Åsele.

Den här gången var vi åtta poliser från tre län som jobbade med en problembild som i det här fallet var narkotika. När vi var så många kunde vi vända upp och ner på de aktuella adresserna och det gav resultat, uppger Polisen och poängterar att samarbete över länsgränserna har gett gott resultat.

På en av adresserna där polisen slog till hittades misstänkt amfetamin, hasch samt ett vapen som är licenspliktigt. Där befann sig sju personer som nu är misstänkta för narkotikabrott samt även vapenbrott.

Det är oerhört viktigt för polisen i deras arbete att få information från allmänheten, som i det här fallet som utmynnade i en större insats som gav resultat.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr