Pressbild, arkivet.

Läkare Olof Nilsson räddar hälsocentralen i Backe

nyheter

2020-02-25 Nu är den svåra situationen på hälsocentralen i Backe på väg att ordnas upp. Läkare Olof Nilsson uppges vara på väg tillbaka och då har området tre läkare. Därmed uppnår man kriterierna för att vara hälsocentral.

Det har varit ett antal svåra veckor för ledningen och personal vid hälsocentralen i Backe eftersom det fattats läkare. Men nu har man fått  läkaren Olof Nilsson, som tidigare varit i Backe, att återkomma och allt kommer därmed att återgå till vanliga rutiner och hälsocentralen får bestå. När Nilsson slutade blev det underbemanning av läkare och hälsocentralen blev nedgraderad till filial.

I och med att läkaren Olof Nilsson slutade på hälsocentralen i Backe var det svårt att hitta ny läkare till orten. Det blev ett bakslag på många nivåer där kvarvarande personal fick svårigheter liksom patienterna i området som tillhör Backe hälsocentral. Att bli en filial till Strömsunds hälsocentral var ingen uppmuntrande lösning. Men nu verkar allt ha fått en positiv vändning när den tidigare läkaren är på väg tillbaka.

Dessutom uppges att två läkare är på väg tllbaka för att börja arbeta i Strömsund, Tanja Ni och Igor Tegay som tidigare varit på hälsocentralen i Strömsund, enligt Region Jämtland Härjedalen. Nu kommer Backe att köra med tre läkare, Elin Westin, Olof Nilsson samt en ST-läkare.

Monika Lundgren, närvårdsområdeschef beräknar att läkare Olof Nilsson är på plats i Backe inom fyra veckor.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr