Kvinnomisshandel gav nio månaders fängelse

nyheter

2020-03-14 På fredag meddelades domen mot en man från Strömsund som misshandlat och hotat sin sambo under flera år. Nu blir det nio månaders fängelse för honom.

Det har varit många svåra år för en kvinna i Strömsund som blivit utsatt av sin man med misshandel, kränkningar och hot. Mannen har slagit sin sambo upprepade gånger, bland annat i huvudet, han har hotat med att slå ut hennes tänder samt kommit med ett basebollträ för att göra henne ängslig. Han har också tagit strypgrepp på henne. Nu får han sona sina brott och har dömts till nio månaders fängelse.

Polisen grep mannen i februari sedan han slagit kvinnan med en pinne och därmed häktades han. Nu är mannen åtalad för grov kvinnofridskränkning, men mannen nekar till anklagelserna. Det har inte saknats bevis och det har Tingsrätten rättat sig efter. Bland annat finns skadorna dokumenterade från misshandeln i februari därtill finns vittnesuppgifter från parets gemensamma bekanta. Det framkommer också hur livrädd kvinnan har varit och vid ett tidigare tillfälle polisanmälde hon misshandel men tog tillbaka anmälan.

Alla anklagelser mot mannen finner Tingsrätten bevisat och det ska ha pågått under tre år. Han döms även för skadegörelse, olovlig körning och att ha använt amfetamin Utöver fängelse ska han betala 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr