Kvinna och man åtalas – har bland annat sagt att ett barn har utnyttjats sexuellt

nyheter

2022-05-17 Tingsrätten i Östersund uppger att två personer från Strömsunds kommun åtalas för att de vid minst två tillfällen spridit falsk information om två andra personer.

I den stämningsansökan som under måndagen lämnades in till tingsrätten menar åklagaren att mannen och kvinnan vid två tillfällen gjort orosanmälningar till socialtjänsten i kommunen.

I en av anmälningarna som gjordes under sommaren 2021 ska de bland annat ha uppgett att de var rädda för att paret i fråga utnyttjade ett barn sexuellt, att en av de två hade tagit jägarexamen endast för att ha ett vapen att försvara sig mot en annan man och att samma person därtill var psykopat.

Därutöver finns uppgifter om att i oktober samma år gjorde de två misstänkta ytterligare en orosanmälning. Denna gång hävdade de att barn som fanns i parets hushåll fick arbeta under slavliknande former med att bära in ved, tvingades vara ute i sträng kyla. Det framgår också att det fanns både hembränd sprit och att vapen förvarades utan att vara inlåsta i hushållet.

De två personerna som nu åtalas har vidgått händelseförloppet men förnekar brott, enligt Tingsrättens noteringar.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr