Handelns rekommendation på avstånd.

Kurage hos kassörerna på Dollar

nyheter

2020-08-3 Förvånad över hur folk beter sig i kassaköer trots uppmaningar att hålla avstånd mellan varandra med tanke på riskerna med Covid -19. Bland annat på Dollarstore i Strömsund har kassörerna kurage att säga till.

Vid ett besök på Dollarstore på Näsviken Strömsund uppmärksammar man markeringar som visar på att hålla avstånd. In mot kassan finns rejäla märken på golvet som upplyser om att hålla distans till de andra i kön.

Men ändå… så ser man hur vissa kunder helt enkelt struntar i att hålla avstånd, ja några försöker till och med att klämma sig emellan i kön för de tycker att avståndet är för stort. Då blir man mäkta imponerad av att höra de unga som jobbar i kassan hur de håller koll och uppmanar de som inte håller sig till uppmaningen, håll avstånd. Till och med hörs någon kund bli riktigt missnöjd med tillsägelsen och visar riktigt öppet sitt ogillande och uppträder inte som sig bör.

Några såg och reagerade över att ”folk” inte klarar av att ta emot en tillrättavisning. Då vill liksom humöret rinna på och nästan visa sin dåliga sida mot de som verkligen är observanta och ber om att hålla avstånd i leden. En stor eloge till kassörerna på Dollar, de har kurage och kan säga till.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr