Susanne Hansson kommunalråd Strömsund. Foto Be

Krisläge för Saga Gäddede – ber Kommunen om förskott

nyheter

2019-11-20 Pengar är ett problem för många och främst för de som inte har några. Nu är det föreningen för Sagahuset i Gäddede som önskar förskott av Kommunen för att kunna lägga nytt plåttak.

Det har kommit in önskemål från föreningen för Sagahuset i Gäddede till Strömsunds kommun att de är i en ekonomisk kris och ber tacksamt om ett förskott på 50.000 kronor. De har stora utgifter, bland annat en obetald elräkning och det regnar in genom taket. För få hyr lokalerna så mindre pengar kommer in den vägen.

Tidigare har föreningen beviljats 143.452 kronor men nu behöver man ytterligare pengar. De drygt 140.000 kronor som de tidigare erhållit har gått till att lägga nytt tak på en del av byggnaden eftersom det läkte in vatten och det var fara för vattenskada. Och nu behövs resterande tak på byggnaden bytas ut.

Ärendet togs upp under tisdagen vid Kommunstyrelsens sammanträde i Strömsund och där klubbades begäran igenom.  Enligt kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson har de beviljat en förskottsbetalning på 50.000 kronor från nästa års budget för driftbidrag till samlingslokaler.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr