Bilden har ingen direkt koppling till reportaget.

Kraftig brand i Lamtechs lokaler Hammerdal

nyheter

2023-12-1 Vid 9-tiden på fredag gick larm om en brand med kraftig rökutveckling i Lamtechs lokaler som ligger centralt i Hammerdal.  Vid 16-tiden finns fortfarande styrkor kvar i arbetet.

Det är själva pelletstillverkningen som började brinna och Räddningstjänsten skickade snabbt styrkor från Hammerdal, Lit, Strömsund och Östersund till platsen. Eftersom andra byggnader ligger nära intill så gällde att snabbt få branden under kontroll. Enligt Thomas Hansson inre befäl vid Räddningstjänsten har det brunnit under taket på vindsvåningen och det har skett viss spridning.

När styrkorna kom till platsen var det brand med öppen låga och det brann rejält. Med stor räddningsinsats med styrkor från Hammerdal, Strömsund, Lit och Östersund har branden gått att bekämpas utan att hela fastigheten drabbats.

Enligt Thomas Hansson hade man en prognos att Räddningstjänsten skulle kunna lämna platsen runt 15-tiden men vi har fortfarande styrkor kvar klockan 16.00.

Det har brunnit rejält under taket på vindsvåningen där räddningsstyrkorna fått koncentrera sitt arbete för att förhindra spridning, både i fastigheten samt förhindra spridning till intilliggande fastigheter i närheten.

Lamtech jobbar med tillverkning av träprodukter till industrier och byggföretag. Branden har uppstått mitt på området där de tar rätt på biresterna Själva produktionsdelen var inte hotad men när det går att återgå till verksamheten är det ingen som vet.

Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr