Tommy och Margona, Fågelbergets chark.

Köpmannamarknaden drog mer folk än vanligt

nyheter

2024-05-25 Köpmännen jobbar för ett samhälle som kan erbjuda det mesta och idag var det dags för årets Köpmannamarknad. Ett fantastiskt väder som gjorde att besökarna slog alla rekord. Det har också hänt, mer än en gång, att det spöregnat och ibland med inslag av snö. Men nu var vädergudarna på den goda sidan och visade ett underbart vädret.

I Gallerian kan ni se fina bilder från dagens Köpmannamarknad. Folk i rörelse, barn med ballonger och man kan säga att alla som fanns på torget i Strömsund trivdes. Med solen lockas också folk ut och vill umgås samtidigt som det alltid finns något att köpa.

Från Fågelbergets Chark fanns paret Tommy och Margona som säljer underbara charkuterivaror, rökt fläsk, björnkorv, ren och älgkött i processade smaker. Här kan man säga att kunderna ryckte varorna ur händerna på varann. Översatt till lite mildare uttryck, så var det en rykande åtgång.

Kent, känd från Tv-serien Vägens hjältar.

Och här fanns också ”Bilbärgaren” från Järpen som är känd från TV-serien om hans jobb ute i trafiken, att hjälpa alla som fastnar i snön, hamnat i diket eller fått fel på bilen, då är han på plats, med ett charmigt leende.  Och i Strömsund visste ju alla vem han var och drogs till honom som ”flugor till en sockerbit”, som man brukar säga om personer med karisma.

Det ligger många arbetstimmar bakom att arrangera marknaden och ett stort slit för att hålla attraktiva sortiment som gör att kunderna handlar lokalt. Att handla lokalt är ett måste för att samhället  fortsättningsvis ska kunna erbjuda kunderna ett brett och gott sortiment.

Text: Barbro Ericson

Foto: Anders Blixth

affarsnyttnorr