Konstaterat Covid-19 bland skolbarn – ingen distansundervisning

nyheter

2021-01-26 I fredags konstaterades ett fall av Covid-19 hos ett av barnen vid Bredgårds skola. På söndag var det två och nu är det fem konstaterade fall. Föräldrarna vill inte att undervisningen ska ske i skolsalen med 18 elever utan vill ha distansundervisning.

Nu har fem skolelever från Bredgårds skola konstaterats smittade av Covid-19. En klass med 18 elever totalt. Första fallet konstaterades i fredags, på söndag var det två och nu är det fem smittade. Flera har gjort test men har inte fått svar än.

Nu är föräldrarna upprörda, vi har framfört att barnen inte ska vara på skolan för undervisning under de närmaste dagarna eftersom flera inte fått provsvaren än. Det ska tilläggas att barnen fram till och med onsdag får hemundervisning, men därefter ska de tillbaka till skolan. Föräldrarna vill att åtminstone under resten av veckan ska barnen få fortsatt distansundervisning något som skolans rektor inte går med på. Barnen ska undervisas i skolan även om de inte fått provsvar om de är symtomfria.

Föräldrarna tillägger, den här klassen beblandas under lunchen och vissa undervisningstider tillsammans med andra klasser eftersom de äter i Vattudalsskolans matsal och har lektioner i olika lokaler.

Beslut att undervisningen fortsättningsvis ska ske i skolan måste rivas upp för att i möjligaste mån skydda omgivningen för smitta, anser föräldrarna.

Vi söker rektor Ulrika Hammar.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr