Konkursen hos Attacus stomsystem betong spiller över till andra företag

nyheter

2023-04-6 På tisdag morgon meddelades att Attacus stomsystem betong begärt sig i konkurs och 96 arbetstillfällen skulle försvinna från Strömsund. Informationen blev en sorglig och chockartad nyhet för alla berörda på betongfabriken i Strömsund, som genom åren varit en av de större arbetsgivarna i kommunen.

På fabriken i Strömsund är det många par som arbetar och när deras arbetsgivare går i konkurs och arbeten försvinner känns det givetvis hopplöst. Folk som flyttat hit för att det funnits arbete, har barnfamilj med nyköpta hus, då befinner man sig i en svår situation och i slutfasen kanske de flyttar från kommunen.

Dessutom har vi andra företag i Strömsund som kommer att drabbas oerhört hårt. Bland annat Bo Ottossons transportföretag som har investerat i flera bilar specialutrustade för att transportera husblock från cementvarufabriken ut i landet. En stor uppdragsgivare för Ottosson som uppger att 75 procent av omsättningen av transporter är betongelement.

Cementvarufabriken har varit en av kommunens större arbetsgivare under många år och det i sin tur har gett andra företag arbete och uppdrag.

Enligt Mats Danielsson, ordförande för Företagarna i Strömsund kan det röra sig om uppemot tjugo företag som på ett eller annat sätt kommer att påverkas av konkursen.

Nu står hoppet till att konkursförvaltaren kommer hitta en köpare av Attacus stomsystem betong som kan driva verksamheten.  Om inte, blir den här konkursen ett mycket hårt slag mot näringslivet och kommunen i stort.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr