Arkivbild från Havsnäs. Be.

Kommunstyrelsens nej till vindkraftspark i Bleka upprör Vindkraftsbolaget

nyheter

2022-09-29 Vid senaste kommunstyrelsemötet i Strömsunds kommun beslutades att lägga ner fortsatt planering om en vindkraftspark i Bleka utanför Backe och Rossön. Det utmynnade i att Vindkraftsbolaget härsknade till.

Kommunstyrelsen i Strömsund sade nej till fortsatta planer på att bygga vindkraftsverk på Bleka utanför Backe och Rossön. Det vållade irritation hos Vindkraftsbolaget som varit involverad i projektet.

Kommunikationsansvarig på wpd Scandinavia AB anser att det är anmärkningsvärt att kommunen går emot sin egen översiktsplan och att bolaget lagt ned otroligt mycket tid och resurser och dessutom investerat flera miljoner kronor i det här projektet. Anmärkningsvärd på alla sätt.

Kommunstyrelsens uttalande varför man nu sätter stopp för framtida planer att bygga vindkraftverket på Bleka med 13 vindsnurror grundar sig på att man tagit till sig av protesterna från personer som bor nära vindkraftområdet. Och detta i sin tur leder till att bolaget som vill bygga på platsen ger hård kritik åt beslutet.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr