Kommundirektör Anneli Svensson informerar. Foto: Privat

Kommunen stänger ner ytterligare – allt för säkerheten

nyheter

2020-11-20 Kommunen stänger fler lokaler för att dämpa smittspridningen Från och med 23 november stänger återigen bibliotek, kommunala samlingslokaler, gym i kommunala lokaler samt turistbyråerna i Strömsund och Gäddede för fysiska besök. Orsaken är den ökade spridningen av covid-19.

Nu går Kommunen ut och förtydligar också sina interna restriktioner för arbetsplatser och medarbetare och går delvis över till distansundervisning för elever på Hjalmar Strömerskolan.

Sedan vecka 46 är simhallar, kommunala idrottshallar samt Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset i Strömsund stängda. Kommunen har beslutat att förlänga stängningen till 31 januari 2021. Dessutom stängs nu ytterligare verksamheter fram till samma datum. Detta för att begränsa smittspridningen som ökar lokalt och i riket. 

Verksamheter som stänger för fysiska besök 23 november
• Bibliotek.
• Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede.
• Kommunala samlingslokaler.
• Gym i kommunala lokaler. 

Hjalmar Strömerskolan går delvis över till distansundervisning

Hjalmar Strömerskolan kommer under de närmaste veckorna att delvis övergå till undervisning på distans, för att minska risken för smittspridning både i skolan och i skolskjutsar. Information kommer att gå ut till elever och vårdnadshavare. 

Undvik att besöka oss!

Med anledning av den ökande smittspridningen påminner vi invånarna att så långt det är möjligt undvika fysiska besök i våra verksamheter just nu. Vi hjälper istället till via telefon eller mejl.

Kommunen förtydligar sina interna restriktioner för arbetsplatser och medarbetare

Det är nu extra viktigt att medarbetare inte samlas i onödan, minimerar fysiska möten, håller avstånd i alla lägen och inte besöker andra kommunala arbetsplatser än sin egen om det inte är oundvikligt. Inga tjänsteresor som inte är absolut nödvändiga får ske och inte fler än två får samåka.

  • Vi har förståelse för att besluten kan kännas tunga i en redan annorlunda vardag, men de kan inte vänta. Det är viktigt att vi snabbt får stopp på smittspridningen. Tillsammans har vi en chans, genom att varje dag göra kloka val och ta ansvar. Jag hoppas att vi inte behöver besluta om fler åtgärder, men fortsätter utvecklingen att gå åt fel håll kan vi bli tvungna, säger kommundirektör Anneli Svensson i ett pressmeddelande.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr