Kommunen överväger öppning av kommunala lokaler

nyheter

2020-09-2 Sedan mitten av mars har kommunala lokaler i Strömsunds kommun varit stängda. Nu överväger kommunen att öppna dem igen från och med 21 september – om smittspridningen håller fortsatt låg nivå. Slutgiltigt beslut tas 13 september.

Strömsunds kommun beslutade före sommaren att kommunala lokaler ska vara stängda för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar fram till 1 oktober. Detta för att minska risken för smittspridning, skriver Kommunen i ett pressmeddelande. 

Kan öppna – om smittspridningen inte ökar

Då spridningen av covid-19 sedan en tid nu ligger på en låg och stabil nivå överväger kommunen att tidigarelägga öppningen. Detta under förutsättning att smittläget inte förvärras och att de verksamheter och föreningar som använder lokalerna följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Om smittspridningen inte ökar kan följande kommunala lokaler och verksamheter i så fall öppna måndag 21 september

  • Folkets hus i Strömsund
  • turistinformationerna i Strömsund och Gäddede
  • idrottshallar
  • simhallar
  • Allaktivitetshuset Saga i Strömsund
  • kulturevenemang i kommunens lokaler.

”Redo att lätta på restriktionerna”

Idrott och kultur är viktiga verksamheter ur många aspekter, en av dem är den allmänna folkhälsan.

  • Vi förstår den frustration som förekommit då vi valt att hålla våra lokaler stängda, samtidigt tar vi pandemin och dess risker på stort allvar. Då läget nu är mer stabilt är vi redo att lätta på vissa restriktioner. Det känns angeläget att möjliggöra verksamhet där människor kan ses och vara aktiva på ett tryggt och säkert sätt, säger stabschefen Anders Bergman.

Berörda föreningar och verksamheter kommer att få information från kommunen om vad som gäller vid evenemang, träningar och matcher. Skulle smittspridningen ta fart igen kan kommunen med kort varsel ta beslut om att återigen stänga hallar och lokaler. Den 13 september tar kommunen slutgiltigt beslut om det är möjligt att öppna som tänkt 21 september.

affarsnyttnorr