Passa på och ta vara på möjligheterna att vara ute i naturen nu när hallarna är stängda.

Kommunen håller lokaler stängda

nyheter

2021-01-30 Strömsunds kommun kommer att hålla lokaler fortsatt stängda till och med 28 februari. Det är en säkerhetsåtgärd för att dämpa spridningen av Covid-19, uppger kommunalråd Susanne Hansson.

Strömsunds kommun har beslutat att förlänga stängningen av ett antal kommunala lokaler fram till och med 28 februari.

– En meningsfull fritid och möjlighet till idrottsaktiviteter är viktigt, men det är inte ansvarsfullt av oss att öppna just nu då smittspridningen fortfarande är hög i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

För att dämpa den ökande smittspridningen beslutade kommunen i november att stänga simhallar, kommunala idrottshallar, gym i kommunala lokaler, Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset i Strömsund fram till 31 januari. Även biblioteken och turistinformationerna i Strömsund och Gäddede stängde för fysiska besök fram till samma datum.

Förlänger stängningen

Strömsunds kommun har nu beslutat att förlänga stängningen till och med 28 februari. Detta trots att regeringen meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare ska kunna hålla öppet. Då smittspridningen ännu är på en hög nivå efter den dramatiska ökningen under jul och nyår, bedömer kommunen att det fortfarande inte är tryggt att öppna för föreningsverksamhet.

– Vi är väl medvetna om hur viktigt det är att skapa möjlighet till en aktiv fritid. Men när vi väger det mot den höga smittspridningen som vi har i kommunen, just nu, har vi kommit fram till att förlänga stängningen. Vi hoppas att det ska få god effekt och att läget förbättras så att vi snart kan börja öppna upp igen, säger Susanne Hansson.

Stora möjligheter till aktiviteter utomhus

Med anledning av beslutet vill vi påminna om att möjligheterna till uteaktiviteter är goda i vår kommun. Vi uppmuntrar till kreativa lösningar för att ändå stärka hälsan och välbefinnandet. På vår webb har vi sammanställt tips på aktiviteter, avslutar Susanne Hansson.

Upplagd text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr