Pressbild nätet.

Kommunen – extra surfplattor till boende för äldre och funktionsnedsatta

nyheter

2020-04-24 För att öka möjligheten till sociala kontakter i den annorlunda tid som nu råder, kompletterar kommunen med fler surfplattor på alla äldreboenden. Även bostäder för funktionsnedsatta i Strömsunds kommun får surfplattor. Vi hoppas att det ska bidra till ökad närhet och trygghet, säger socialnämndens ordförande Karin Näsmark, (S) i ett pressmeddelande.

Corona-pandemin innebär begränsningar och förändringar i alla människors vardag. Det vanliga sättet att umgås är ofta att träffas vilket är svårare nu med de restriktioner och besöksförbud som råder.

Ökade möjligheter

För att underlätta och ge stöd har nu alla äldreboenden, och inom kort alla bostäder för funktionsnedsatta, fått fler surfplattor än man tidigare haft tillgång till. Det ger ökade möjligheter att umgås på distans, att söka information eller kanske titta på foton och lyssna på musik.

Fysisk distansering – men inte social

Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen, betonar att det i den annorlunda tid som nu råder är värdefullt att verksamheterna får verktyg som skapar utökade möjligheter till sociala kontakter.

-Just nu känns det extra viktigt att personalen kan ge stöd på flera olika sätt så att man kan hålla kontakt med nära och kära när man nu inte kan träffas fysiskt. Vi hoppas att även anhöriga ska kunna uppleva mer trygghet och närhet på det här sättet, säger hon.

Mer givande vardag

Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden säger att satsningen på surfplattor på flera sätt kan bidra till en mer givande vardag.

-Det ger ökade möjligheter att umgås med anhöriga och vänner på distans, att söka information eller kanske titta på foton och lyssna på musik. Vår målsättning är att äldre och funktionsnedsatta personer inom våra verksamheter ska få möjlighet till ett meningsfullt innehåll utifrån sina egna behov och önskemål, säger hon.

affarsnyttnorr