Knut Klefboms resultat efter att ha ”släppt loss” och fantasin fick flöda

nyheter

2022-10-24 Knut Klefbom har under flera år skrivit naturvetenskapliga uppsatser och forskat men kände med tiden ett uppdämt behov för att "släppa loss" och börja skriva en bok fylld av fantasi och utsvävningar. Nu har han signerat boken "För allt vi var värda" hos Tobak o Bokhandel i Strömsund.

Vi börjar med att ge en presentation av vem Knut Klefom är och verkat genom årens lopp. Han föddes i Härnösand 1937 och utbildade sig till lärare och med tiden hamnade han i Jorm, Hotagen och Föllinge som lärare men fortsatte studierna i Uppsala och därefter kom han till Strömsund och undervisade i naturinriktade ämnen. Han skrev många vetenskapliga uppsatser inom ämnet fågelforskning.

Som pensionär började han känna för att fortsätta skriva, men nu med ord från fantasin istället för fakta och forskning. Nu var det dags att ”släppa loss” som han själv uttrycker.

-Efter alla år som Naturvetare och skrivit mycket naturvetenskapligt där allt måste vara exakt i skrift, så kände jag, nu vill jag skriva något fritt ur fantasin, det var ett uppdämt behov så det blir lite i skrönor, berättar Knut och skrattar.

Och den där lättjefulla känslan ledde till att han började en skrivkurs som hölls på Biblioteket och till slut blev det boken ”För allt vi var värda” som Knut signerade idag på Tobak o Bokhandeln i Strömsund.

-Att jag började skriva boken har väl legat på lut ett tag och av en slump fick jag reda på att det ordnats en skrivkurs på Biblioteket och då hoppade jag med. Det va så trevligt så där utvecklades min lust att skriva fritt. Det fanns liksom ett uppdämt behov av att sväva ut och skriva från fantasin. en härlig känsla efter att under så många år ägnat mig åt faktaskrift och forskning. Här kan man släppa loss, berättar Knut.

Här kan man läsa:

”Denna bok tillägnas alla som idogt och envist kämpar för glesbygdens kultur och rättigheter utan att låta er kuvas av den obegripligt självgående avfolkning i de områden som verkligen producerar och bidrar till landets försörjning. Håll skatten kvar, och inte   bara den gyllene och mystiska som råkar dväljas inom Hotagens domäner”.

Boken finns att köpa på Tobak å Bokhandel i Strömsund.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr