Klart att Swedbank kommer satsa på Strömsund

nyheter

2021-12-19 Det har varit lite olika turer kring Swedbank i Strömsund. Otillgängligt kontor och svårt att få kontakt enligt flera kunder. Men nu uppges att man satsar på banken i Strömsund och två personer ska rekryteras till kontoret. Det uppger Swedbanks kontorschef för länet Elin Markström Alcén.

Några av Swedbanks kontor i Jämtland stängs men nu uppger Elin Markström Alcén, Swedbanks kontorschef i Jämtland att Strömsunds kontor kommer att finnas kvar och därtill kommer två nya att anställas. .

Bland annat kan konstateras att det finns ett fortsatt högt kundtryck och kunderna har inte ändrat beteende. Strömsunds kommun är också en stor kommun, vilket bidrar till att man behåller kontoret. Som exempel kan nämnas boende i Gäddede som knappast kan åka ända till Östersund för att få ärenden utförda.

Nu kommer banken att jobba lite mera modernt mot både den lokala marknaden och lokala kunder, men också med möjlighet för personalen som ringer in via kundcenter och stötta upp där,..

Redan i dag svarar bankpersonalen i Östersund och Sveg på frågor som kommer till företagets kundcenter. Det har varit ett pilotprojekt under en tid. Ett nytt arbetssätt som permanentas till efter årsskiftet utlovas.

Tidigare har vi i Affärsnytt Norr skrivit om ett medborgarförslag till Strömsunds kommun att något måste göras eftersom Swedbank i Strömsund har undermålig service i och med att det är svårt att få direktkontakt med kontoret. Ett upprop som lämnats in och undertecknats av Göran Bergström, Staffan Oscarsson för pensionärsföreningen SPF och Harald Eriksson PRO. Nu ser det ut att kunderna får en framtida bättre uppkoppling mot Swedbanks Strömsunds kontor.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr