Motorcykelkillar från Vetlanda på nya äventyr – Vildmarksvägen

nyheter

2020-06-11 I Strömsund stöter vi på sju trevliga motorcyklister, det är killar som kommer körande från Vetlanda och är på väg att åka vidare efter Vildmarksvägen. Stekenjokkområdet lockar och nu tar de en paus i strålande sol och försommarvärme innan vidare färd mot Snöhöljda fjäll.

De här killarna startade med motorcykel och gedigen packning från Vetlanda i tisdags klockan 9.00 och har nu nått Strömsund efter en resa med i genomsnitt 60 mil per dag. Då ska vi uppge att de har absolut inte kört de snabbaste och mest välpreparerade vägarna utan de har sökt upp små grusvägar, skogsbilvägar och bäckar för att ta sig fram. Det är liksom inte fråga om någon snabb framkomlighet utan de har valt den mest tillkrånglade farleden. Målet är för dagen att komma upp till Stekenjokkvägen och fortsättningen av Vildmarksvägen.

Att göra den här trippen är egentligen en riktig baggis när man hör alla äventyrsleder de tidigare varit ute på.

-Den här resan  kan bli ungefär 350 mil innan vi är hemma igen uppger de. Vi brukar i vanliga fall träffas på helgerna och göra långturer. Men vi har kört motorcykel tillsammans i stort sett Världen över, berättar killarna och fortsätter:

-Vi har bland annat varit runt i Europa, USA, Nepal och Thailand. Vi har med oss tält och lagar maten på spritkök, berättar de.

Det ser härligt att åka motorcykel i skinande sol och lummig grönska men motorcyklisterna tycker att det varit lite väl varmt.

-Ja det är väl så varmt i våra skyddskläder och när vi nu övervägande kör grusvägar blir det mycket damm. Men annars så är allt väldigt bra.

En av killarna hade innan resan började gått in på Nätet och läst om Vildmarksvägen och att det var sex till sju meter snö när snöröjningen började inför att vägen skulle öppnas.

Nu drar alltså de sju ekipagen vidare till ett av landets mest annorlunda sevärdheter. Att med snabba ryck komma från grönskande dalar och öppna sjöar till ett fjällområde med massiva snövallar, fjällfåglar av unika arter till renar och i nästa andetag möts av prunkande blomning vid bäckfåran. Det är faktiskt en upplevelse, även för den som är hemtam i området.

Nu önskar vi på Affärsnytt Norr att de här härliga killarna från Vetlanda får en fin och upplevelserik resa i vår underbara natur.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr