Kan du tipsa Polisen

nyheter

2020-10-8 Under senare tid är det tre personer som åker omkring och uppger att de samlar in pengar till välgörande ändamål. Här är det fråga om misstänkt bedrägeri och Polisen behöver din hjälp för att komma förövarna på spåren.

Uppfinningarna rikedom är stor för de som ger sig in på brottets bana. Nu senast har en kvinna och två män varit i både Föllinge och Strömsund för att samla in pengar till välgörande ändamål. Målgruppen är oftast äldre personer och trion håller ofta till i närheten av bankautomater där de iakttar personer som tar ut pengar. Då passar de på att be om en donation.

Va på din vakt och skänk inga pengar till personer som stryker omkring och ber om pengar. Ofta är de påstridiga och ger sig inte i första taget.

Nu har faktiskt Polisen gått ut med önskemål om tips, är det någon som har blivit utsatt av den här trion, är det någon annan som observerat dem och vart. Ring i så fall nummer 114 14 Polisen.

Därför vill nu polisen ha in tips om personer med detta beteende dykt upp på någon annan plats i länet. Detta då de misstänker att de turnerar runt i länet.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr