Gäddede arkivbild. Be

Kan bli nybyggd skola i Gäddede

nyheter

2017-08-24 Att rusta upp gamla Frostviksskolan i Gäddede ser ut att bli mera kostsamt än vad Kommunen först trodde. Nu står man inför valet att helt enkelt bygga en ny skola.

Åren har tagit ut sin rätt på Frostviksskolan i Gäddede och något måste göras för att få en dräglig arbetsmiljö. Men nu har Kommunen kommit fram till att kostnaden att bygga om skolan har gått i taket. Nu är det dags att räkna på en helt ny skolbyggnad. Frostviksskolan är gammal och sliten och att börja med en ombyggnad och modernisering blir allt för dyrt.

Lars Melander som är byggprojektledare på Strömsunds kommun uppger att det var inplanerat en ombyggnad redan till hösten. Men kalkylen visade att ombyggnadskostnaden blev så pass hög att det var vettigt att titta på en helt nybyggd skola i stället. Nu kommer kalkylerna, när allt är färdigräknat, att ligga till grund om det kanske blir en helt ny skola.
Kommunen är i gång att titta på två alternativa placeringar för en ny skola. Det ena är på befintliga skolgården och det andra är ovanför skolgården där det finns en fotbollsplan.Ombyggnaden skulle enligt budget ligga på omkring 20-25 miljoner men när kalkylerna var gjorda blev summan en helt annan, omkring 35-37 miljoner uppger Lars Melander.På 50-talet, när Frostviksskolan byggdes låg elevantalet på runt 300. Idag skulle skolan byggas för beräknat antal på 110 elever, från förskola till 9:de klass. 

affarsnyttnorr