Kämpigt för Backe nu – men gläds över pris ”Bästa hälsocentral”

nyheter

2020-02-10 ·Backe Hälsocentral har drabbats av personalbrist och det är vemod för alla parter, patienter och personal. Men glädjande är att två år i rad har hälsocentralen blivit rankad som länets bästa mottagning. Nöjda patienter har stått bakom resultatet genom en enkätundersökning av Sveriges kommuner och regioner.

 En strimma av glädje får i alla fall de som jobbar kvar på Backe hälsocentral idag efter presentationen av den årliga undersökningen som genomförs  av Sveriges kommuner och regioner. Nu har de publicerat senaste resultatet och där framgår att Backe hälsocentral är utsett som den bästa i Jämtlands län. Dessutom kommer de som tvåa i Sverige. 

Tyvärr har hälsocentralen blivit en filial till Närvården Strömsund på grund av personalbrist, men för året som gått har besökande patienter varit nöjda över en väl fungerande mottagning och därav den fina utmärkelsen som Bästa hälsocentral i länet. 

Det här är andra året på rad som de får den fina utmärkelsen och nu är förhoppningen givetvis att rekryteringsfrågan kan bli löst och Backe hälsocentral intar ställningarna igen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr