Trine tyckte i alla fall att det var kallt - men glad ändå.

Kallt? – Nä som ett dopp på midsommarafton!

nyheter

2023-03-3 På torsdag hade elever från Vattudalsskolan i Strömsund och högstadiet från Hoting genomgång hur det känns att hamna i en isvak. Givetvis kallt i vattnet och en pinande västanvind. Men 41 elever trotsade kylan.

 

Malte och Milton var två av deltagarna från Hoting. 

Den här övningen brukar vara återkommande vintertid för högstadieelever i Strömsunds kommun och i år var det inte mindre än 41 flickor och pojkar som trotsade kylan och hoppade i. Elever från Hoting och Vattudalsskolan i Strömsund.

Ledare för övningen var Daniel Lestander som är lärare i Idrott och Hälsa på högstadiet i Strömsund. 

Kylan trängde givetvis genom märg och ben, först det kalla vattnet och sedan att komma upp i kall västanvind krävde beslutsamhet och mod hos alla som deltog i övningen, 41 elever.

Men hör och häpna, en av deltagarna som faktiskt höll sig i vattnet lite extra länge uttryckte sig så här på frågan om hur det va. Kallt? Nä det va ungefär som ett dopp på midsommarafton. Det var ett uttryck som bara kan komma från en riktig kämpe.

Ett viktigt redskap som alltid ska hänga runt halsen när man vistas ute på sjöisar är Isdubbar. De kan vara ens livräddare.’

Tex o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr