Kakfrossa i Ringvattnet – 70 olika sorter

nyheter

2019-08-10 Det är från det ena till det andra. Från Vikingcuppen till Kakfrossa i Ringvattnet. Ett späckat program med andra ord.

Kakfrossa i Ringvattnet har också blivit till en tradition som körs samtidigt med Vikingcuppen. Försäljningen pågick från klockan 11.00 till 15.00. När två timmar gått hade 168 personer smörjt kråset. Här nedan är damerna som fanns i köket vid tillfället. Några saknas på bild, de hade inte tid att va med.

Fr v Gerd Jönsson, Siv Näsström, Lena Näsström, Eva Löfstedt, Veronica Olsson och Karin Frestadius. Till höger ser vi skymten av Bror Näsström som plockar för sig av godsakerna.

tn_DSC01258

tn_DSC01263a

Det är storslaget att kunna baka 70 olika bröd med varierande innehåll. Här fanns också specialbakat, gluten- och laktosfritt. Tack vare alla ideella krafter så blir det en fantastisk dag som förgyller tillvaron för så många. På kvällen blir det middag och då är det en annan stab som intar köket och grillbordet.

På middagen var det också fullt hus, dukat för 150 personer, som hördes njuta av tillvaron. Det var både sång och musik och glädjen var total.

Affärsnytt Norr fanns på plats under hela dagen, men under middagen var det någon som uppgav att han inte hade sett något reportage på vår hemsida om kakfrossan. Ja då är det bara att bege sig tillbaka till tangentbordet igen och skriva några rader och plocka fram bilder, från just kakfrossan. Allt för att den som saknade reportaget tidigare under eftermiddagen kan känna sig nöjd nu och kan sova gott i natt, eller hur Torbjörn.

Text o Foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr