Foto: Barbro Ericson

Kakel och klinkers ”uppåt väggarna” modernt

nyheter

2021-03-13 Edsvik Bygg & Kakel i Strömsund expanderade kraftigt under 2020, de gick från två till åtta anställda inom loppet av några månader. De utför alla sorters byggtjänster, plattsättning - kakel och klinker är det som trendar mest i badrum och dusch. Med andra ord ”uppåt väggarna modernt”.

På Bredgårdsgatan 8D har Jon Edsvik kontor med fikarum. Här har sju arbetare samlats för en fikarast och sedan är de på väg till respektive jobb. Ett gäng jobbar just nu med en ombyggnad av Solbackens livs, en lägenhet håller på att renoveras och ett badrum håller på att kaklas. Kunderna är både företag och privata. Ja det är full sysselsättning trots Covid-19. Det kan till och med vara så att nu vill man göra något positivt i sin hemmiljö när det i övrigt är rätt dystert. Men finns det idéer så finns det lösningar.

Foto: Barbro Ericson

Bakre raden från vänster:
Ulf Allberg, Henrik Haglund, Isac Sjöström, Simon Nilsson
främre raden från vänster Jon Edsvik, Daniel Andersson. 
Saknas på bild: Magnus Andersson och Jimmy Grannas, samt Ida Edsvik.

Jon Edsvik berättar om känslan av att ha eget.
– Jag har jobbat som snickare i hela mitt liv och när jag bodde i Östersund så fick jag även lära mig plattsättning och fastnade för det direkt. När jag och min fru skulle få vårt första barn så ville vi flytta hem till Strömsund. Då peppade min fru mig att våga ta steget och starta eget byggföretag. Så blev det och 2017 bildade jag aktiebolag och körde då ensam, de flesta jobben var då i Östersund.

Efter sommaren 2019 bestämde jag mig för att försöka ta mig in på marknaden i Strömsund. Förfrågningarna ökade snabbare än vad jag hann med, så inom loppet av några månader så gick jag från att vara ensam till att ha åtta anställda. Det har inte varit en lätt resa, jag har jobbat hårt för att företaget ska vara där det är idag.

Jon Edsvik är nöjd och stolt över utvecklingen av företaget och det finns full sysselsättning inom kommunen.

– Vi är det enda företaget i Strömsunds kommun som har behörighet av
Byggkeramiksrådet (BKR). Denna behörigheten ger oss rätten att utfärda BKRs kvalitetsdokument, vilket är en värdehandling som visar att våtrummen är byggt på ett fackmässigt och korrekt sätt.

De anställda kommer från Strömsund, Hammerdal och hans nyaste tillskott har flyttat upp till Kyrktåsjö från Uppsala.

– Det är tack vare de anställda som företaget har ett så gott rykte och vårt goda rykte är det som ger oss jobb. Jag är väldigt tacksam för att jag har haft turen att hitta personer som är duktiga och yrkesstolta. Jag har en bra bredd på kompetens bland arbetarna och försöker hela tiden stötta dem i deras utveckling. Vi är ett riktigt bra team som har det väldigt roligt tillsammans när vi jobbar. Utan de anställda skulle inte företaget vara så framgångsrikt som det är idag, avslutar Jon Edsvik.

affarsnyttnorr