Arkivbild : Den här lille pojken på flykt kom till Backe och Affärsnytt Norr gjorde klädinsamling till de drabbade. Han älskade mössan han satte på huvudet. Bilden har ingen direkt koppling till reportaget men visar människor i nöd av krigets spår.

Just nu behöver inte Migrationsverket några platser i Strömsunds kommun

nyheter

2022-04-2 Behovet av akuta boendeplatser för flyktingar från Ukraina har minskat kraftigt. Det visar Migrationsverkets senaste analyser. Det innebär i dagsläget att myndigheten inte behöver boendeplatser i vår kommun eller i Jämtlands län uppger Strömsunds kommun.

Migrationsverkets analys visar att boendesituationen har stabiliserats sedan myndighetens första bedömning i början av mars. Behovet av evakueringsplatser har minskat från 12.000 platser till 6.000 platser och Migrationsverket kan i dagsläget ge plats till alla sökande som behöver akut boende. Migrationsverket har därför meddelat kommuner som erbjudit platser att de för närvarande inte behövs. Myndigheten fortsätter arbetet med att ta fram fler långsiktiga boenden.

Vi följer utvecklingen

Strömsunds kommun har utfört en inventering av möjliga boenden, skulle läget förändras kan vi erbjuda Migrationsverket både akuta evakueringsplatser och mer långsiktiga boenden.

– Kommunledningen följer utvecklingen noga och blir det aktuellt står vi beredda att ge ett bra mottagande för de människor som är på flykt, säger kommundirektör Anneli Svensson på Kommunsidan.

Upplagd text: Barbro Ericson

Arkivbild: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr