Hammerdals kyrka.

Julkonserter som lyser upp tillvaron

nyheter

2022-12-8 Nu befinner vi oss i en mörk och dyster tid, men ändå är det aldrig så ljust som just vid juletid. Då sprids ljuset och glädjen via alla julkonserter ute i våra kyrkor. Ströms Pastorat presenterar vad som händer i samarbete med ideella krafter och lokala föreningar.

Den 10 december klockan 18.00 är det Julkonsert i Hammerdals kyrka tillsammans med Gåxsjö församling. Bland de som kommer att underhålla är Angelika Kaffrell–Lindahl sopran och Larita Larsson alt. Jan Lofgren tenor och Mattias Olsson bas. Koran SVIP Gåxsjö kyrkokör och Hammerdals sångförening. Julorkester: Konsertmästare Bengt Eric Norlén och Matthias Schaletzky.

I Tåsjö kyrka, söndagen den 11 december klockan 15.00 får man lyssna till Kyrkokören samt medverkan av Maria Kihlberg och Erika Magnusson.

I Fjällsjö kyrka den 13 december klockan 18.00 är det barnens luciatåg och kyrkokören underhåller. Ett samarbete mellan Fjällsjö Framtid och Svenska kyrkan.

Gäddede kyrka bjuder in till konsert lördag den 17 december både klockan 15.00 och klockan 18.00. Här får man lyssna till Frostvikens musiker och sångare.

Den 17 december klockan 15.00 kan man samlas för att lyssna till Ströms Kyrkokör med Marie Tängmark. Vattugalarna med Ann-Christin Berntsson, dirigent Erika Magnusson, Sång och piano.  Svante Tängmark tenor samt Thomas Nilsson kontrabas.

Text: Barbro Ericson

Foto: Ströms Pastorat

affarsnyttnorr