Johan Hansson och vinnarhunden Freja tillsammans med Lillmatte Lily Hansson.

Johan Hansson med Freja vann Stövar-SM med bravur

nyheter

2022-11-4 Här var det fråga om utklassning när Johan Hansson med finska stövaren Freja tog hem årets upplaga av Stövar SM för harhundar. Enda ekipaget med full tid båda dagarna.

Johan Hansson Strömsund är en inbiten harjägare och givetvis har han absolut de bästa av stövare. Det visade Tiken Freja under Stövar SM förra veckan. Idag har Johan tre stövare, Loke, Freja och unghunden Elsa. Att tävla och vinna en så prestigefylld tävling är en höjdpunkt, både för hund och ägare.  Johan berättar om den storslagna segern i SM tävlingen.

  • Ja det här är något stort och glädjande.  Freja tog första pris båda tävlingsdagarna och fick höga 63 egenskapspoäng andra dagen. Därmed var segern klar. Freja är en finskstövartik på nio år och när Jämtland-Härjedalens Stövarklubb arrangerade SM-tävlingen visade hon verkligen vad hon duger till och tog hem segern, berättar han.

Freja var den som genomförde årets SM med bravur och det visade hon efter ett krävande prov där hon var den enda som lyckades köra full tid båda tävlingsdagarna.

Och så presenterar vi Frejas meritlista:

Svensk jaktchampion Svensk utställningschampion samt Norsk jaktchampion.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr