Arkivbild Ida Östlund.

”Jämtlandsida” söker vandringssällskap

nyheter

2022-11-23 Ida Östlund, född och uppvuxen i Strömsund, är blind men tuff som få. Nu går hon ut och söker Långvandringssällskap under sommaren 2023.

Så här skriver Ida för att uppmuntra andra människor att följa med och vandra i de svenska fjällen under sommaren 2023.

Hej vandrare! Sommaren 2023 har jag 3 månaders ledighet och vill försöka mig på att gå så långt som möjligt av den svenska fjällkedjan. Jag är blind och behöver därför sällskap. Jag har vandrat en del de senaste åren och jag går mellan 15 och 25 km per dag beroende på terräng. Kanske är du också sugen på att göra en längre vandring och vill ha sällskap, kanske vet du någon annan som skulle kunna vara det, kanske du är någon som vill hjälpa någon att förverkliga en livsdröm eller kanske är du någon som gillar utmaningar generellt eller kanske är du något helt annat som skulle göra att du skulle tycka att vandra med en fjällälskande jämtlänning med mycket driv och ytterst bristfällig syn vore en bra idé.

Här nedan följer lite artiklar och min instagram där ni kan få en inblick i vad vandring och rörelse betyder för mig och lite om hur jag löser det praktiskt då jag vandrar. Tveka inte att ta kontakt med mig om du är det minsta nyfiken på att kanske vandra tillsammans eller har andra frågor, Alla tipps idéer och tankar om hur jag ska hitta vandringssällskap tas tacksamt emot! Skriv pm ring eller maila!

Jamtlandsida@gmail.com

070 540 59 43

https://sverigesradio.se/…/blinda-ida-ostlund…

https://www.ltz.se/…/de-fjallvandrar-pa-olika-villkor… https://podcasts.apple.com/…/synpodden…/id869340531… https://youtu.be/s0whyXL0K1Q https://www.instagram.com/pafjalletutansyn/

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr