Tv Thomas Berglund Sundqvist Produktionschef samt VD Stefan Zetterlund

Jämtlandsgården växer med samarbete

nyheter

2020-07-2 Slakteriet Jämtlandsgården utökar samarbetet med HKScan och kommer därmed öka slakten. Tillväxten innebär även mer lokal förädling via slakteriet. Det uppger Towe Johnson i tidningen Jordbruksaktuellt.

I och med ett utökat samarbete med HKScan kommer det lokala slakteriet i Hammerdal, Jämtlandsgården, nu öka sin slakt. Det innebär att man därmed närmar sig full beläggning och en kraftigt förbättrad lönsamhet. Det kommer även bli ett större antal jämtländska nötdjur som kommer förädlas via slakteriet i Hammerdal, skriver Towe Johnson Jordbruksaktuellt.

– Uppgörelsen med HKScan bidrar till bättre stabilitet i verksamheten med ökad beläggning och stärkt position för bolaget. Den är också helt i linje med vår profilering ”Jämtländskt hela vägen”, kött från djur som aldrig lämnat länet, säger vd Stefan Zetterlund.

Öppnar för fler återtag

Då slakteriet kommer att få in djur från ett ökat antal jämtländska producenter öppnar det också för fler återtag. Möjligheten för fler lantbrukare i länet att ta tillbaka styckat kött och sälja köttlådor i egna försäljningskanaler kommer bli större, skriver Jämtlandsgården.

Lokal närvaro

Enligt Magnus Lindholm, operativ chef på HKScan, är det en viktig utökning.

– Vi är mycket glada över att snabbt kunna öka vår slaktvolym på Jämtlandsgården. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete hittills och ser fram emot att utöka det. Det är viktigt för oss att utöka slaktkapaciteten åt lantbrukarna i regionen och behålla vår lokala närvaro och höga servicenivå.

Texten upplagd enligt godkännande av skribenten.

affarsnyttnorr