Bild över delar av Hembygdsgården i Strömsund. Foto: Be

Insändare – Satsa på kultur o akademiska jobb för framtiden

nyheter

2024-01-2 Vi behöver att tjejer kommer tillbaka efter att de studerat på högskola och universitet. Det är först och främst arbeten för välutbildade kvinnor, akademiska arbeten, som behövs om vi ska kunna locka denna grupp, poängteras en insändare.

Det borde finnas möjlighet att lägga ut viss verksamhet till andra orter i dag med den digitala tekniken och ett väl utbyggt fibernät. I så fall ska kommunen erbjuda andra lokaler än industrilokaler, som fräscha kontorslokaler i centrala Strömsund, där närhet finns till bussar och lokaltrafik för dem som pendlar.

Det krävs också att man satsar på kultur i Strömsunds kommun, i hela kommunen för att människor ska känna sig delaktiga och vilja flytta in. I dagens sekulariserade Sverige är inte kyrkokören något som tilltalar alla kvinnor, då knappt någon besöker en kyrka i sitt hela liv annat än på begravning.

Samt att man från kommunen samarbetar med länsteatern för att de ska kunna sätta upp en föreställning i Strömsund varje år. Eller åtminstone att Strömsunds kommun samarbetar med länsteatern för att bussar till Östersund vid teaterkvällar ska kunna trafikeras till ett rimligt pris.

Vi måste få till ett attraktivt kulturliv där vi alla föreningar är delaktiga för ett bättre samhälle.

Vi behöver kvinnor om vi ska bli fler!

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr