Ingen rivning av läkarvillan i Backe

nyheter

2021-06-18 Idag fredag hölls ett extra möte med styrelsen för Strömsunds hyresbostäder (SHB) där rivning av läkarvillan i Backe var enda punkt på dagordningen. Nytt beslut: Ingen rivning av den ockuperade villan.

Bostadsbolagets styrelse med ordförande Bengt Bergqvist (S) hade extra styrelsemöte idag, vad de ska göra med läkarvillan i Backe som ägs av SHB. Tidigare beslut togs att huset ska rivas. Vid dagens möte sa SHBs styrelse nej till rivning och nu kommer frågan att gå upp till kommunfullmäktige längre fram. Då får samtliga partier möjlighet att diskutera ärendet. Samtidigt kommer att diskuteras vad som skall göras med andra rivningshotade fastigheter i Backe. Ja kanske ska de gå till försäljning, (inklusive läkarvillan).

Backeborna har målmedvetet stridit för att husen i Backe som ägas av SHB inte ska rivas och när arbetsmaskinerna kom till platsen för att gräva om fjärrvärmen inför rivning, då ockuperade ortsborna tomten. De strider för att få köpa fastigheten som skulle ingå i ett bolag och man skulle försöka hyra ut lägenheterna. Renovera och rusta upp lägenheterna är deras plan och ingen skulle göra sig pengar på hyran utan eventuell vinst skulle återgå till fastigheten.

Backeborna vill inte se flera hus jämnas med marken  och nu har alltså ett beslut tagits av SHB att villan inte ska rivas.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr