Inga uppgifter vart smittan härjar i kommunen

nyheter

2021-01-14 Det finns önskemål hos flera kommuninnevånare att få ta del av vilka orter smittan av Covid-19 härjar. Vid förfrågan finns ingen statistik vart smittan blossat upp utan enbart en totalstatistik för kommunen.

Vi har skrivit om att Strömsunds kommun, som uttrycks enbart Strömsund, men omfattar hela kommunen, har under årsskiftet drabbats hårt av Covid-19. Det verkar som något drastiskt har hänt i bland annat Hoting där flera fall har konstaterats.

Folk har hört av sig och vill veta på vilka orter och hur många som insjuknat, men det finns bara en totalstatistik som omfattar hela kommunen.

Anders Bergman på Strömsunds kommun som jobbar med just samordningsfrågor kring Covid-19 uppger att det finns ingen statistik över vilka orter och antal som drabbats. Det finns bara uppgifter om antalet för hela kommunen med uppgifter från Regionen.

Han är lika förvånad som många andra vad speciellt som inträffade i jul och nyårstiden. Kommunen har klarat sig med ett fåtal smittade under tid, men så helt plötsligt vid årsskiftet har siffran av Covid-19 smittade personer rusat iväg och Strömsund har flera smittade än Östersund.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr