Information om Nattvandring Strömsund – nödvändig insats

nyheter

2023-05-30 Som vi tidigare skrivit om så kommer samordningsansvarig för Nattvandrarna, Nils Ivar Odelberg, till Strömsund för att ge information om hur viktigt det är att vuxna finns ute bland ungdomarna nattetid.

Också vi vuxna i Strömsund måste få upp ögonen och konstatera att här finns fler faror än vad man kan tro. Därför kommer en uppmaning att gå med som Nattvandrare för att finnas till ungdomarnas stöd när de är ute sena kvällar och nätter.  Nu när det är sommar och vi står inför  studentexamen och andra festligheter, då behövs vuxna ute bland dem. Därför är Nattvandrarna så viktigt inslag i samhället.

Nils Ivar Odelberg som är samordningsansvarig i länet kommer nu på onsdag den 31 maj till Strömsund, Café Saga klockan 19.00 för att ge information till allmänheten. Han kommer bland annat att ta upp det stora ansvar som målsman har för sina barn. Och att man inte ska va så naiv som vuxen och tro att här i lilla Strömsund är det inte så farligt. Men Nils Ivar har vetskap om att här på byn händer saker och här har narkotikan fått en rejäl spridning. Han berättar också att det finns andra saker som är farliga och nämner bland annat att ungdomar har gastuber, som bilden visar, och andra små gasbehållare som de andas in gas ur. Det är allvarligt och därför behövs Nattvandrarna i allt högre utsträckning.

Hoppas att många hörsammar den här inbjudan och sluter upp på Café Saga på onsdag kväll klockan 19.00.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr