Hit vill Region JH flytta verksamheten.

Influensavaccineringen i Strömsund var överväldigande

nyheter

2020-11-6 Under torsdag var det första dagen för folk i Strömsund med omnejd att få vaccinering mot höstinfluensa och lunginflammation. Det blev långa väntetider och tidvis var kön ända från Strömsunds hälsocentral upp mot Lövbergavägen.

Intresset att vaccinera sig mot höst-influensan ser ut att ha ökat över tid. I år erbjuds också äldre och riskgrupper att vaccinera sig mot Lunginflammation. I går torsdag var det första dagen att få vaccinera sig för bosatta i Strömsund med omnejd och tillströmningen var mycket stor. Under en tid var det så långa köer till Hälsocentralen i Strömsund att folk stod ända upp mot Lövbergavägen och det innebar givetvis timslånga väntetider. Orsaken var att inskrivna på både Nya Närvården och Strömsunds Hälsocentral vaccineras på samma ställe. Trycket har nog varit betydligt mindre om folk fått vaccinera sig på respektive ställe.

Dessutom kan många tänka, det är bäst att gå första dagen för att vara säker på att inte vaccinet tagit slut. Men som sagt, då får man köa och vänta.

I ett av mottagningsrummen där patienterna fick vaccin, uppgav sköterskorna att de hade tagit emot 184 patienter fram till klockan 15.30 första dagen. Då ska tilläggas att det fanns två eller tre ytterligare mottagningsrum där folk vaccinerades första dagen.

Text o foto: Barbro Ericson

 

 

 

affarsnyttnorr