Arkivbild. Har ingen koppling till texten.

Indraget tillstånd för Snöskoterutbildare

nyheter

2024-05-24 Nu har Transportstyrelsen slagit till mot ett företag med snöskoterutbildningar i bland annat Gävle, Strömsund, Vemdalen och Åre och får därmed sitt utbildningstillstånd återkallat. Detta efter en granskning av företaget efter flera anonyma anmälningar.

Transportstyrelsen påbörjade en granskning av företaget efter flera anonyma anmälningar om att antalet elever vid kurstillfällena var högre än tillåtet. Det visade sig att antalet deltagare för den teoretiska utbildningen var 49 stycken mot tillåtna antalet 16 deltagare.

Det högsta tillåtna antalet deltagare är 16. Transportstyrelsen var med vid två tillfällen och då vara antalet medverkande 49 stycken. Företagets utbildning är upplagd så att teoridelen sker digitalt vid två utbildningstillfällen. Den praktiska delen kan sedan göras i Ås, Edsådalen, Gävle, Strömsund, Sysslebäck, Transtrand, Vemdalen eller Åre.

– Det är allvarligt och kan innebära att elever inte får nödvändiga kunskaper och färdigheter. Eleverna har rätt att få goda förutsättningar för att klara de krav som ställs för att köra snöskoter på ett säkert sätt,” säger Björn Strandh, sektionschef vid Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Det är tydligt att vi behöver fortsätta att arbeta för att öka regelefterlevnaden. Inte minst genom att kontrollera att tillståndshavarna följer sin undervisningsplan och bedriver en god utbildning, en viktig del i det arbetet är vår samverkan med olika branschorganisationer, säger han.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr