Oreda i sovrummet där en eller flera gärningsmän tagit sig in via altandörren. Det är ännu osäkert om något tillgripits.

Inbrott i villa i Strömsund

nyheter

2019-10-29 Under helgen har någon eller några personer brutit sig in via altandörren till en villa i Strömsund. Paret som äger huset har varit på resande fot under helgen och mannen återvände hem under måndagen och fick se att ett av sovrummen som vetter mot baksidan huset var i ett enda kaos. Fönsterlisterna hade tagits bort och fönsterrutan hade man tagit ut. Polis fanns på plats under tisdagen för att säkra spår. Ännu ingen misstänkt och det är osäkert om något tillgripits.

Det är osäkert när inbrottet skall ha skett då paret som äger huset inte var hemma under helgen. Mannen som kom hem under måndagen möttes av ett enda kaos. Rutan till altandörren var urplockad och man hade rivit ut grejer ur lådor och skåp. Mannen som bor i huset gjorde en anmälan till polisen och fick därefter lämna hemmet över natten för att polisen under tisdagen skulle komma för att spårsäkra.

tn_DSC_0598

Kenny Olausson tillsammans med två andra poliser genomsökte huset för att spårsäkra.

tn_Polis

-De har hittat fingeravtryck på glasrutan som skall analyseras, säger villaägaren Christer Lövgren.

Ett par som är boende i området och vänner till de drabbade berättar:

-Man blir bestört över det som hänt. Vi har aldrig behövt känna någon oro i det här kvarteret. Nu sätter vi upp övervakningskamera. Det är tråkigt att det ska behöva kosta pengar för att känna sig trygg.

Text och foto: Cathrin Blixth

Skydda dig mot villainbrott – och hjälp polisen genom tips

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/oktober/skydda-dig-mot-villainbrott–och-hjalp-polisen-genom-tips/

 

 

affarsnyttnorr