Jimmie Svensson, Fridells Glas åtgärdar den skadade dörren.

Inbrott på bokhandeln Karamellen i Strömsund

nyheter

2020-09-24 Personalen på Bokhandeln Karamellen i Strömsund upptäckte på torsdag morgon att dörren till butiken var sönderbruten och man befarade givetvis att det gjorts inbrott. Den eller de som tagit sig in har stulit varor för stora summor och inriktat sig på tobak och snus. Hela lagret är tömt.

Polisen hörs inte ha fått in några uppgifter om iakttagelser av inbrottet som har skett natten mot torsdag. Det är via ytterdörren förövarna har tagit sig in, inte slagit ut fönsterrutan utan brutit sönder låset till dörren av metall.

Fridells Glas rekvirerades för att åtgärda skadorna och enligt personalen är de guld värda. De kom snabbt och hjälpte oss säger Ann Pålsson som är anställd på affären.

Jimmie Svensson från Fridells Glas finns på plats och åtgärdar skadorna.

-jag ska montera nya låssystem och slipa till skadorna på metallramen som brutits sönder, säger han.

 

Ann Pålsson uppger att de som varit in i affären måste ha haft någon form av kännedom om lokalerna och känt till vart förrådet fanns av tobak och snus. De, man får väl utgå från att det är fler än en inbrottstjuv, har tömt hela lagret på tobak och snus, men inte rört något annat. En glasmonter har vi i själva butiken som är fylld med tobak och snus men den har de inte brytt sig om.

-Jag åkte förbi affären i går kväll strax efter klockan 20.00 och då var allt som vanligt men när jag kom i morse ungefär 08.00 då var dörren uppbruten. En granne har vi pratat med men har inte sett något.

De stulna varorna uppgår till flera tusentals kronor och nu har Polisen gått ut till allmänheten att höra av sig om någon sett eller hört något om inbrottet.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr