IFK Strömsunds frontfigur P M Alvebo har lämnat oss

nyheter

2020-12-7 Pär Magnus Alvebo var en person som satsade sin själ, tid och arbete för att IFK Strömsund skulle växa och bli framgångsrikt. Han strävade efter att ungdomar och vuxna skulle få en aktiv tillvaro, vid skidanläggningen och i en ishall. Han var absolut den största av eldsjälar i vårt samhälle och han lyckades uppnå sina drömmars mål.

Han såg till att Skidstugan byggdes, la ner massor av egen tid med både maskiner och organisation runt bygget. Han såg också till att Dunderhallen blev verklighet. En frontfigur inom IFK som skapade förutsättningar för en framtida idrottsutövning.

Pär Magnus Alvebo, eller P-M som man sa, var en ledare och skapare inom IFK, en person som såg till att ge förutsättningar, främst för ungdomar..

P-M var ordförande i Skidsektionen under 26 år och 15 år som ordförande i huvudstyrelsen. Han var ansvarig för arrangemang av åtskilliga tävlingar, Malmåloppet med uppemot 600 deltagare när det begav sig, ungdomstävlingen Flatarundan med runt 400 deltagande. Han låg alltid i framkant och uppmärksammades av bland annat Idrottsförbundets ledning.

Trettondagshelgen 1979 invigdes Skidstugan som kom till tack vare storslagen insats av ideella krafter och givmilda sponsorer, där givetvis P-M la ner sin själ för att nå målet. Att bygga upp skidstugan med omklädningsrum, dusch och bastu. Samt samlingslokal, kök och kontorsutrymmen, för en komplett skidstadion

Det blev framgång på många plan och 1992 när det var Sverigepremiär för DM med jaktstart förlades den i Strömsund, tävlingsdeltagandet var helt otroliga 1000 startande i åldrarna från 11 år och uppåt. Då byggdes också en extra skidslinga på 600 meter så publiken bättre kunde följa tävlingen. En tävling som blev väl omskrivet i pressen. Tack vare välorganiserade arrangemang och fina spår lockades många tävlande till Strömsund.

I maj 1992 togs första spadtaget för Dunderhallen, något som efterfrågats under lång tid. Efter många mödor och besvär, som P-M själv uttryckte sig, stod hallen spelklar med första nedsläpp den 11 december -1992. I mars 1993 hade IFK besök av före detta Sovjets gamla landslag som spelade mot ett förstärkt IFK Strömsund i en fullsatt hall.

”Då kom glädjen när jag såg alla ungdomar, föräldrar, ledare och aktiva samlade”, uppgav P-M.

Nu har Pär Magnus Alvebo lämnat oss i stor sorg och saknad, men han lämnar många värdefulla minnen efter sig.

Barbro o Jan-Eric Ericson

affarsnyttnorr