Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag

nyheter

2020-12-28 Ett nytt år är i sikte och ett gammalt har vi lagt bakom oss. Ett märkligt år på många sätt, i stort och i smått. Men man greppar inte över det världsomspännande och i många fall inte över det mindre heller. Då går tankarna till en dikt av Alf Henriksson med följande citat:  ” Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag.

Livet kan verkligen pendla mellan glädje och sorg, man vet inte ordet av förrän man från ett härligt glädjerus i nästa stund ha förvandlats till den största sorg. Ett liv har slocknat och då inser vi att ”ibland liksom hejdar sig tiden ett slag”.

Nyligen har familjer i Strömsund drabbats av just den stora sorgen, att ha mist en son, bror, far, anhörig och kär vän. Den sorgen är så stor att det inte går att sätta ord på. Att förlora den som är ung och som har så mycket kvar av livet. Ingen sorg är så stor som att förlora den man älskar. Det tar tid att kunna gå vidare, att kunna förstå vad som hänt och varför.

Det blir Nyår, Pingst, Midsommar, Födelsedag och så vidare och man blir på nytt påmind om saknaden. Minnen kommer fram och därmed också tomheten. Och så går både tiden och människan vidare trots sorgen.

Men livet består också av glädje och framtidstro. Inte minst när vi nu kan se mot ljusare tider. Underbart när vårsolen kommer fram och dagarna blir ljusare. När de första vårblommorna visar sig. Ja då e de vår.

Så vill vi naturligtvis tacka våra trogna annonsörer som gör att vi kan jobba vidare med att sprida nyheter på nätet. Det är annonsörerna som gör att vi finns till och enligt mätningarna har vi en stor läsekrets som uppskattar vår nättidning.

Nu önskar vi ett Gott Nytt År med förhoppning att det verkligen blir Gott för alla. Att ingen ska behöva känna ensamhet eller utanförskap utan att vi får leva i gemenskap och samförstånd. Och givetvis går våra tankar och hälsningar till er alla som drabbats av sorg.

Barbro och Cathrine

affarsnyttnorr