Arkivbild: Cathrin Blixth

I morgon meddelas dom om misshandeln som inträffade utanför Folkets hus

nyheter

2021-04-6 Det har gått lång tid i processen för en rättegång vid Östersunds Tingsrätt i målet där några killar misshandlade två tjejer på parkeringen utanför Folkets hus i Strömsund, natten mot annandag jul 2018. Nu faller domen inom kort.

Det har varit ett stort allmänintresse att följa vad som skulle hända efter att två tjejer blev svårt misshandlade av några killar I Strömsund. Detta inträffade efter ett juldagsfirande på Folkets hus, natten mot annandag jul 2018. De fick uppsöka läkare och det blev en lång sjukskrivning som följd. En händelse som väckt stor uppmärksamhet och nu kan åklagare Åse Schoultz berätta att på onsdag den 7 april faller domen. Hon ersatte åklagare Kajsa Stalander som var frånvarande vid huvudförhandlingarna.

Två tjejer blev svårt misshandlade av några killar. De gav sig först på den ena tjejen med sparkar och slag mot kroppen samt att hon blev upplyft och kastad i backen. Där blir hon sedan liggandes medvetslös. När hennes kompis såg tilltaget sprang hon dit för att avbryta misshandeln. Då blev hon också attackerad, hon fick bland annat ett sönderslaget knä som krävde långvarig behandling. Skadorna på de båda var inte ringa.

Det har gått lång tid sedan händelsen och tingsrättsförhandlingarna har skjutits upp några gånger. Bland annat på grund av pandemin. Men den 23 och 24 mars hölls rättegången vid Östersunds tingsrätt.  På grund av Coronan kunde inte Affärsnytt Norr bevaka förhandlingarna på plats.

Dom meddelas på onsdag den 7 april och då återkommer vi efter kontakt med åklagaren Åse Schoultz.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr