Foto: Marie-Louise Lif

Hotingsbor frustrerade över att kommunen inte städat bort avverkad skog.

nyheter

2021-06-10 I ett mail till Affärsnytt Norr berättar Marie-Louise från Hoting om hur de upplever situationen.  "Det är rent ut sagt farligt här med nedfallna träd". Mikael Ehrs, ansvarig på gatu- och markenheten vid teknik och serviceförvaltningen i Strömsund berättar att man planerar att köra bort det som är kvar efter avverkningen. Det kommer ske i slutet av juni i år.

-kommunen låter allt gå till Själva Strömsund och i mångas fall inte städa upp efter sig ute i orterna. Läste nu i eran tidning om att de ska göra om 4 ställen i Strömsund till fritidsområden pga farlig skog?? Här var de och avverkade, glesade ur skog för flera år sedan, de har ännu inte städat upp efter sig. det är rent ut sagt farligt här med nedfallna träd, säger Marie-Louise Lif som bor i Hoting. Hon berättar mer: Det är rotvältor och träd som snart faller m.m. Barnen leker och bygger kojor men nu får de inte vara nere i den lilla skog som vi har. Hade en stig efter Hotingsjön som vi gick efter mot / från Ishallen. Den är ett minne blått.. Det är personer som ville städa upp nu i coronatider för att överleva. Lämnade bud och fick nej… Vi ser inte sjön heller för det är inte röjt på många år. . Det är en stig oxå som går ner till sjön där många badar men man kliver över stockar för att komma dit. Det är många som är ledsna för att de inte gör rätt för sig, avslutar Marie-Louise.

Vi kontaktar Mikael Ehrs, ansvarig på gatu- och markenheten vid teknik och serviceförvaltningen på Strömsunds kommun som berättar att man kommer åtgärda problemet i slutet av juni i år.

-Det stämmer att Strömsunds kommun gallrade detta område för några år sedan. Höststormarna har gjort att flera träd blåst omkull, vi har varit där i omgångar på flera platser i Hoting för att fälla ner dessa vindfällor då det är en säkerhetsrisk. Tyvärr så är bara viss del omhändertagen, men entreprenören kommer att köra bort det som är kvar i slutet av juni då det torkat upp, så det inte blir körskador på marken, säger Mikael Ehrs.

Foto: Marie-Louise Lif

Text: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr