Hotade slå ihjäl pojke med basebollträ – kvinna döms

nyheter

2019-10-8 En dag under sommaren 2018 drabbade två pojkar samman och slagsmål uppstod. Den enes mamma blev okontrollerat arg och hotade med att slå ihjäl den andra pojken. Nu döms hon av Östersunds Tingsrätt. Händelsen ska ha inträffat på en ort i Strömsunds kommun.

När slagsmålet var överståndet gick den ena pojkens mamma till den andres hem för att ta ett resonemang om det inträffade. När mamman träffade på en person utanför pojkens bostad fick hon höra att hon inte fick prata med pojken och då blev hon arg och ska ha skrikit att om hon inte fick tala med pojken skulle hon hämta ett baseboll-trä, komma tillbaka och slå ihjäl pojken.

Det blev ett ärende för polisen och nu är kvinnan åtalad för olaga hot i Östersunds tingsrätt. Hon berättar hur arg hon var och nekar inte till att hon kan ha uttalat hotet. Däremot vill hon belysa att hon absolut inte skulle ha fullföljt hotet. Men trots hennes förklaring så skriver man i Tingsrättens dom att det inte spelar någon roll om kvinnan haft för avsikt att fullfölja hotet eller inte. Därför döms hon för olaga hot.

Tingsrätten dömer henne att betala 3.000 kronor i dagsböter och dessutom betala ett skadestånd på 5.000 kronor till pojken som var föremål för hotet.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr