Hotade skalla polisen vid kontroll

nyheter

2020-10-13 Polisens uppgift att vara ute och kontrollera bland annat fordonsförare i trafiken är en styrka för samhällsmedborgarna. Vid kontroller stoppas förare utan körkort, alkohol- eller narkotikapåverkade eller att hastigheten inte ligger inom lagliga ramar. Under natten mot söndag var det en hel del händelser i Strömsund där polisen ingrep.

En förare som är i 20-årsåldern stoppades natten mot söndag i Strömsund och polisen misstänkte att föraren var narkotikapåverkad. Mannen fick följa med för provtagning, något han inte accepterade. Han började göra motstånd och till slut fick polisen sätta handfängslen på mannen för att få honom under kontroll. Dessutom ska ytterligare en yngling i 18-årsåldern som åkte i samma bil ha kontrollerats på grund av misstanke om narkotikabrott. Han var  också utåtagerande och hotfull och gjorde klart att han skulle skalla polisen.

Här ska tilläggas efter direktkontakt idag tisdag med Polisen att tidigare rapportering i Affärsnytt Norr behöver förtydligas för att allt ska bli rätt.

På lördag kväll vid 22.30 tiden larmades Polisen i Strömsund till en skola på orten där flera personer hade krossat en fönsterruta och därefter slagit sönder lysrör och inventarier inne i byggnaden. Förövarna blev inte gripna på platsen utan Polisen åkte ut på samhället.

Mitt på natten, efter klockan 24.00, stoppades en bil med flera personer i. Det skulle visa sig att det var samma personer som hade gjort inbrott och slagit sönder inventarierna på skolan.

Det var då som två personer blev omhändertagna för misstanke om narkotikabrott, de blev aggressiva och vägrade att följa med. En av dem hotade att skalla en av poliserna. Detta ledde till, förutom misstanke om inbrott, narkotikabrott och våldsamt motstånd även hot mot tjänsteman.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr