Delar av prisbordet under tipspromenaden för kvinnors hälsa den 21 november.

Hjalmarelever vann tävlingen- Ett gränslöst skolprojekt

nyheter

2020-12-18 Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson på Hjalmar Strömerskolan har vunnit tävlingen Ett gränslöst skolprojekt som Läkare utan gränser i Sverige står bakom. Tävlingen var öppen för alla gymnasieskolor i Sverige. – Det känns helt fantastiskt! Jätteroligt, säger Bianca Jonsson.

Tävlingen Ett gränslöst skolprojekt, som Läkare utan gränser i Sverige står bakom, riktar sig till alla gymnasieskolor i Sverige. Syftet är att uppmuntra eleverna att engagera sig i humanitära frågor. Varje år dör miljoner människor i humanitära kriser runt om i världen.

 Imponerad jury

I går fick Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson i årskurs tre på samhällsvetenskapsprogrammet på Hjalmar Strömerskolan reda på att de vunnit årets tävling. Deras bidrag satte fokus på att öka kunskapen om kvinnors hälsa runt om i världen. Så här låter juryns motivering:

Saga-Li och Bianca, ni har imponerat på juryn!
Ni har visat på kreativitet och framåtanda. Ni har en otrolig bredd på ert projekt och ni har verkligen lyckats nå ut på flera olika sätt. Er poster är snygg och proffsigt designad och ni lyckas inte bara med att informera – utan genom er tipsrunda även att engagera! Tack!

Det känns fantastiskt roligt. Det är ett fint kvitto på att vi gjort något bra. Kvinnors hälsa är viktigt för många människor i världen, säger Bianca Jonsson i ett pressmeddelande.

Under hösten har tjejerna arbetat cirka tio timmar med projektet inom ramen för kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. De valde att göra en tipsrunda i Strömsunds samhälle den 21 november och fick lokala företag att sponsra med priser. Deltagaravgiften blev grunden till en insamling som pågår ytterligare ett par veckor. Hittills har tjejerna fått in 1.200 kronor till Läkare utan gränser.

-Jag har varit deras lärare och att de vinner är ju såklart otroligt roligt. Det är kul med projekt som har verkliga mottagare och som uppmärksammas utanför skolan, säger Marina Wahlström.

Upplagd text: Barbro Ericson

Privat bild.

 

affarsnyttnorr