Ingrid Roth med kollegorna från Kolkata och Malaysia.

Hela veckan i konstens tecken

nyheter

2022-10-3 Konstens vecka samlar många konstälskare till utställningar i gallerior, bibliotek och andra samlingslokaler. I Strömsunds kommun finns många fina utställningar en av  dem är på Medborgarhuset i Hammerdal.

Vi börjar med att presentera ett antal utställningar som sker i Strömsunds kommun under veckan:

Freja Trädgård och Design Sikås: Konstutställning med Kristen Snyder under dagarna den 8–9 oktober.

Galleri Katten Strömsund: Konstutställning med Jimpa Berglund, från den 24 september till och med 7 oktober.

Medborgarhuset, Hammerdal: Konstutställning och konstnärsgruppen Puzzle bestående av Puspita Ray, Indien‚ Ganesh C Basu, Indien, Lem Tee Sin, Malaysia och Ingrid Roth, mellan den 1–8 oktober. Konstnärerna kommer att närvara vid utställningen en stor del av tiden.

Här har vi Hammerdals Konstförening som består av fr v. Gun Abrahamsson, Barbara Pedersén, Anna Lena Wik och ordförande Ullabritta Engström.

Vid ett besök på utställningen i Hammerdal som konstföreningen arrangerar finns ett stort urval i konstens tecken med vår välkända konstnär Ingrid Roth från Aspåsnäset tillsammans med hennes goda vänner och kollegor från både Indien och Malaysia. Ingrid berättar om en tillvaro för det konstnärliga och hur hon kommit i kontakt med andra konstnärer i fjärran länder:

Pusspita Ray från Kolkata hade förutom konstutställningen också  dansuppvisning under dagen.

-Första gången jag träffade Puspita Ray och Ganesh C Basu från Indien och Lem Tee Sin från Malaysia var på universitet i Bangkok när vi konstnärer var inbjudna under två veckor, en skapande utställning. Första gången var 2008 och med återkomst fram till 2019.

Lem Tee Sin från Malaysia också en känd konstnär som bjöd besökarna på fin konst.

-Vi fyra har genom konsten också skapat en fin kamratanda som varat under flera år och som gett så mycket. Det har blivit ett antal träffar där vi varit tillsammans i flera veckor, ja månader ibland. Och snart åker jag till Indien igen och blir där två månader, avslutar Ingrid Roth.

Ganesh C Basu från Kolkata var den fjärde utställaren med färgglada motiv.

Konstutställningen på Medborgarhuset i Hammerdal är öppet under resten av veckan och värt att besöka.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr