Arkivbild. Be

Harriet på lanthandeln i Lidsjöberg tror på sommaren

nyheter

2019-02-6 Det är alltid lika trevligt att åka till Harriet på Lidsjöbergs Lanthandel. En positiv kvinna som lämnade företaget i Stockholm och drog igång den nedlagda lanthandeln. Nu när det är -20 till 25 grader tar hon fram en affisch som tyder på att det kommer bli sommar igen.

Intill lanthandeln i Lidsjöberg står två skotrar och inne finns två killar som för tillfället hyrt in sig på orten. De åker skoter ända fram, skoterleden går alldeles vid husknuten. Här intill affären finns bränslepumpar där de försett sig för fortsatt skoteråkning. De småpratar med Harriet om ditt och datt medan de tar en tår kaffe. Här hörs härliga skratt och givetvis frågar hon varifrån de kommer och varför de hamnat i Lidsjöberg, med -25 grader på vissa ställen.

tn_vinerväg fr Rv 2019

tn_vintermotivet

Foto: Meja Svanström.

Vad jag förstår kommer de från Mälardalen och är uppe för en tid, fiskar och åker skoter och njuter av den underbara naturen med frisk luft, ned mot -25 grader.

Harriet tar så småningom fram en liten affisch som visar att det skall bli marknad vid affären i Lidsjöberg den 15 juni. Det här har blivit en tradition nu, framhåller hon.

Vi säger till varandra, nu ska vi komma ihåg när det blir den 15 juni att vi pratade om marknaden en kall vinterdag, och nu är dagen här. Tiden rusar iväg och det gäller att vara ute i tid.

Därför uppmanas alla som har något till försäljning eller någon form av utställning att anmäla sitt intresse inför den 15 juni. Det har med åren blivit ett stort intresse av marknaden, både av knallar och besökare, uppger Harriet med sitt glada leende, som hälsar välkommen.

affarsnyttnorr